tilbake

innhold

neste

                     

11. Pussing og glassing av skrog innvendig
 

Etter at det er lagt glassfiber på utvendig skrog løsner jeg skroget fra byggeforma og er klar til pussing og glassing av innv. skrog.

B468r. Pussing innvendig skrog er i gang. Monterte noen stag tvers over kajakken der formene hadde stått for at kajakken ikke skulle komme ut av form. Tok nøyaktige mål fra tverrseksjonene på forma som kan skimtes oppe til venstre på bildet (med dekkeseksjonen fremdeles fastmontert). Stagene ble festet med 2 små skruer for hvert stag.
 

B470r. Kjølen ved front og ende er forsterket med en "indre stempiece". Disse forsterkningen var tidligere en del av for- og akterstevn-formene og de ble limt fast til kajakken under listeleggingen. Se ellers her (sett inn link).
Særlig her ved akterstevnen la jeg inn mye "treverk". Mye treverk reduserer behovet for epoxy til endpoure (sett inn link) og gjør kajakken lettere enn med bare epoxy. Senere skal det bores et hull her for montering av et bæretau-håndtak.
B473r Forsterkning ved kjølen. Treverket var løst festet til  endeforma under listeleggingen og ble benyttet som "spikerslag" for listene. Fyllte ut med epoxy fortykket med trestøv etterpå.
Alternativ: Istedet for trestøv som fortykningsmiddel så kan epoxyen tilsettes COLLOIDAL SILICA (West System nr.406). Dette er antagelig mye bedre, epoxyen kan da skreddersys til akkurat ønsket viskositet.Sliping/utglatting av overflaten etter at epoxyen har herdet gjøres med vinkelsliper påsatt slipepapirrondell. Å slipe epoxy manuelt med vanlig sandpapir er håpløst tidkrevende.
B476r. Vasker bort evt. amin blush med rent vann.
Pusser etterpå med våtslipepapir for å bedre vedheften til neste epoxylag.
 
B480r. La maskeringstape langs sheer-linja for å unngå epoxysøl.
B482r. Slikkepotten funket best ved utoverspredning av epoxyen.
B483r. Etterpå fjernet jeg overskuddsepoxy med vindusnalen. Holdte duken på plass med en plastsparkel.
B484r. Viktig: La stag av tynne lister på tvers over kajakken for at den ikke skulle komme ut av form.

 

 

ferdig 1. lag glassing innvendig skrog.

 

 Helge Alfnes, Søbstadvegen 70B, 7088Heimdal - Norge. e-post: hanhelge@sensewave.com       www.sarakajakk.com